Dapoxetine mot för tidig utlösning

Förmodligen är det minst lika många män som lider av för tidig utlösning (prematur ejakulation) som lider av erektionsproblem. Vissa män kan drabbas av båda dessa sexuella problem. En man som lider av både erektionspborlm och prematur ejakulation har svårt att dels få en erektion, och dels att hålla sig från att ejakulera när han väl har fått en tillräckligt stark erektion för att kunna genomföra ett samlag.

Lyckligtvis finns det läkemedel som hjälper mot båda dessa problem. För att få bukt med prematur ejakulation kan man använda läkemedel som innehåller Dapoxetine.

Så här fungerar Dapoxetine

Den som någon gång har använt läkemedel mot depression eller nedstämdhet har säkert märkt att läkemedlet gör så att man kan hålla sig längre i sängen. Vissa män drabbas så hårt av den effekten att läkare skriver ut potenshöjande läkemedel för att motverka effekten. Det är den serotoninåterupptagningshämmande effekten i de antidepressiva läkemedlen som ger upphov till att man kan hålla sig längre utan att ejakulera.

Dapoxetine är en serotoninåterupptagningshämmare som är lite mildare till sin effekt än de vanliga antidepressiva läkemedlen. Dapoxetine fungerar på så sätt att det hämmar halten av serotonin i hjärnan under samlag. Det är nämligen serotoninet som styr när ejakulation ska ske. I friska män råder en balans av serotonin i hjärnan vid samlag. Hos män som lider av prematur ejakulation aktiveras serotoninet helt enkelt för snabbt. För vissa män är det så att serotoninet omedelbart efter den första sexuella stimulansen skickar signaler om att utlösning ska ske. Detta är ju inte optimalt på något sätt. Med Dapoxetine fördröjs denna effekt.

Så här använder man Dapoxetine

Läkemedel med Dapoxetine är inte långtidsverkande som andra serotoninåterupptagningshämmande läkemedel. Man använder Dapoxetine ungefär som Viagra, det vill säga att man tar en tablett strax innan man ska börja ha sex. Det tar ungefär 30 minuter för det verksamma ämnet att sprida sig runt i kroppen och öka serotoninnivåerna. Effekten sitter i under ett par timmar så man behöver inte vara orolig för att läkemedlet ska lagras i kroppen.

Man kan ta läkemedel med Dapoxetine på fastande mage eller när man precis har ätit. Det gör ingen större skillnad när det handlar om upptaget. Givetvis blir upptaget något långsammare om man tar en tablett efter en måltid, men det handlar bara om ett par minuters skillnad.

Effekten av Dapoxetine är mer eller mindre fantastisk för de flesta män. Mängder av studier har visat att Dapoxetine kan fördröja utlösningen med nära 200 procent. Om man tidigare har ejakulerat efter knappa minuten kan man alltså hålla sig upp mot tre minuter om man behandlar med Dapoxetine.

Möjliga bieffekter av Dapoxetine

Dapoxetine har ett litet antal mindre allvarliga bieffekter. De obehag man kan drabbas av är främst huvudvärk, magont och nästäppa. Man kan även uppleva att man blir lite varmare i kroppen och att magen sväller upp. De flesta män som använder Dapoxetine upplever dock inga som helst bieffekter. Skulle man uppleva några obehag efter att man har svalt en tablett Dapoxetine, så behöver man inte vara orolig för att obehagen ska sitta i under lång tid. Dapoxetine lämnar kroppen inom ett par timmar och då upphör också obehagskänslorna.